Afinata de casa

de oanapl in Bauturi, 21 Iun 2021 | 3596 vizualizari

 

Noi pregătim în fiecare an afinată de casă. Vă sfătuiesc să folosiți afine de pădure deoarece sunt mai zemoase și obțineți o culoare mai frumoasă a afinatei. De asemenea, este foarte important alcoolul pe care îl folosiți. Dacă doriți o băutură bună, vă recomand să folosiți alcool dublu rafinat și nu vodka sau palinca.

 

INGREDIENTE

  • 3kg afine
  • 1500g zahăr
  • 1500 ml alcool dublu rafinat (96°)
Portii: 50
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Afinata de casa:

Afinele se spală și se curăță, apoi se lasă la scurs și zvântat.
Afinele se pun într-un recipient încăpător împreună cu zahărul. Se lasă 5-6 zile la macerat la temperatura camerei. În acest timp se agită zilnic borcanul pentru a ajuta la dizolvarea zahărului. Afinele vor lăsa sirop.
Se toarnă alcoolul peste fructele şi siropul din recipient, se acoperă cu un capac /dop etanș şi se lasă la macerat. Se depozitează într-un beci / boxă de bloc timp de 5-6 săptămâni sau chiar mai mult. 
Se strecoară lichiorul printr-o sită cât mai deasă și se pune şi se pune în sticle cu capac sau dop etanş.
Se păstrează sticlele cu lichior în loc răcoros (cămară sau beci, nu la frigider!) până la servire.

Daca ti-a placut reteta noastra "Afinata de casa" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lichior de portocale